Verkopen; het is voor velen nog al een dingetje.. “ik weet niet hoe ik mezelf moet verkopen” of deze “wie zit er nu op mij te wachten”. Herkenbaar voor jou? Zal ik je iets verklappen? Je verkoopt elke dag weleens iets!

De makkelijkste voorbeelden hiervoor zijn te noemen wanneer je kinderen hebt. De hele dag door verleid je je kinderen om te doen wat jij wilt. De voornaamste reden is uiteraard dat je gewoon wilt dat ze naar je luisteren (😏), maar daarnaast wil je ze ook gewoonweg helpen om iets nieuws te leren, zich verder te ontwikkelen en misschien wel het allerbelangrijkste: dat ze zich happy voelen.

Wie er op jouw zit te wachten? Nou iedereen die geholpen is bij hetgeen wat jij doet! Laten we een spelletje spelen: bedenk een dienst dat werkelijk voor niemand ook maar iets betekent! Nou? Ik kan het niet bedenken, maar als jij het antwoord WEL weet, dan hoor ik deze graag. 😀

Maar goed, hopelijk doet bovenstaande tekst “iets” met je mind, maar het geeft je niet direct de klanten die jij wilt aantrekken. Al is dat wel de allereerste en allerbelangrijkste stap: je moet gaan geloven in jezelf en in je diensten/product. Doe je dit niet, ga dan bij jezelf na hoe dit komt. Welke signalen ben jij het universum in aan het sturen? Doe je wel wat je werkelijk wilt doen? Besef dat het een behoorlijke ontdekkingsreis kan zijn, maar absoluut waardevol!!

Mijn 5 tips voor jou om je klaar te stomen voor het “verkopen”, zodat je blijft sprankelen en je geen zorgen meer hoeft te maken:

1) Zorg voor een positieve mindset (ja, daar is tie weer!) en volg de mensen die jou daarin steunen; voor mij zijn dat Roy Martina, Wim Belt, Michael Pilarczyk, John Lee en Aramik Garabadian. Neem dagelijks de tijd om te lezen en te luisteren. Wim Belt vertelde in een podcast dat hij dagelijks 2 uur bewust werkt aan zijn mindset, zelfs hij.

2) Weet jij wat je Passie is? Wat vind jij ontzettend gaaf om te doen en krijg je alleen maar positieve energie van? Er zijn zoveel manieren om achter je passie te komen, maar je moet het vooral voelen. Er is niemand anders die jou dit kan vertellen (zelf heb ik dit langere tijd gedacht en heb ik het zelfs mijn coach kwalijk genomen dat hij het mij niet vertelde! Bij deze mijn excuses!). Er zijn vele “trucjes” om er achter te komen, maar uit ervaring weet ik dat het allang in jou zit en waarschijnlijk heb je het ook wel eens tegen iemand gezegd, maar voel je niet de zekerheid om erachter te staan.

3) Wat is jouw Potentie? Wat vind jij geweldig om te doen en waar wil jij de allerbeste in zijn? Als ondernemer heb je potentie nodig, want je houdt van een uitdaging. Jij wilt ergens naar streven, jij wilt leren, jij wilt altijd meer!

4) Waar betaal jij je rekeningen mee; wat zijn jouw betaaljerekeningtaken? Je bent ergens goed in, maar je vindt het niet het allerleukste om te doen. Als je begrijpt waarom je deze taken toch doet, zoals je rekeningen betalen, dan kost het je ook veel minder energie om ze te doen.

5) Dirty tasks! Bleh!!! Heel benieuwd waar jij nu aan denkt!! Ga ze niet meer doen, maar ga kijken hoe je deze door iemand anders kan laten doen. Hier zit pijn die je moet oplossen om frustraties te voorkomen en ruimte te maken om je te concentreren op je passie en je potentie.

Super korte samenvatting:

1) Positieve mindset; geloof!

2) Weet je passie en ga ervoor!

3) Zorg voor uitdaging; je potentie

4) Wat zijn jouw betaaljerekeningentaken?

5) Wat zijn jouw dirty tasks?

De tips 2 t/m 5 geeft jou een mooi inzicht hoe je focus krijgt op jouw passie en potentie. Ben je momenteel teveel aan het werk op punt 4 + 5, dan stroomt je energie letterlijk in het afvalputje. Wanneer je de energie laat stromen dankzij je passie en potentie, dan pak je de betaaljerekeningentaken en misschien zelfs de dirty taks er gewoon bij. Als je dit inzicht voor jezelf duidelijk hebt, dan kun je volgende stappen gaan maken!

Ga jezelf niet meer verkopen, maar GA JEZELF ZIJN! Trek de ideale klanten aan die jij wilt hebben. En laat dat nu net MIJN passie zijn om je daarbij te helpen!!

Ik geloof in het principe van “Eerst Geven” en om deze intentie kracht bij te zetten heb ik een cadeau voor jou. Download hier jouw GRATIS Sales Boost Quickscan (ter waarde van € 1.097,00) waarmee je Jouw zelfvertrouwen, Jouw zichtbaarheid, Jouw professionele netwerk, Jouw inkomen en Jouw carrière een enorme boost kunt geven!